Mai 31 2007

libertatea presei

Published by under Diverse and tagged:

 

*insemnare pentru examenul la "internet" la facultate
 
    Presa este recunoscuta ca a patra putere in stat. Fiecare ziarist cu experienta detine acele calitati prin care poate manipula cu usurinta opinia publica, nu? Se spune ca noi, ziaristii trebuie sa fim onesti, obiectivi, clari si concisi in cele spuse si sustinute pe orice cale ( radio, tv sau presa scrisa ). Lucrez de ceva vreme in presa, si in cea scrisa si in televiziune. E monopol in televiziune si e multa marsavie. Nu cred ca exista post care nu sa detina ceva "imputit" in cadrul sau. Ei bine, m-am invatat minte. Libertatea presei nu e libertatea mea sau a celui care ma citeste. Este libertatea trustului de care apartii si chiar sustinerea intereselor lor. Tu, eu sau el suntem doar pioni pe o tabla mare de sah. Noi suntem inaintasii iar cei "din urma" culeg roadele.
     Am auzit o povestioara ce era prin Pro cum ca se duce una bazata cu un proiect de emisiune cu masini. Ii spune directorului de programe de acolo ca daca o ajuta sa intre primeste un Audi iar el a refuzat-o si a cerut 100.000 de euro. Deh, concluziile se trag singure. Nu inteleg cum sta treaba cu proiectul si ideea mea, dar tot eu dau banii sa apar pe sticla.
     Sunt prea mica intr-o lume atat de mare si plina de naravuri. Vicul numarul 1 : banii dupa care urmeaza puterea, faima , femeile frumoase, masinile tari…
      Trebuie sa fii puternic. Sa nu te vinzi. Sa fii botezuri ca la Hollywood si altele. Vrei faima.
       Eu vreau sa scriu pentru suflet. Momentan stau departe de compromisuri. Am refuzat sa plec capul, dar am avut sansa de a pleca spre ceva mai bun. Stiu ca voi face si eu compromisuri pentru ca si eu vreau casa si masina si familie…Stiu ca va trebui sa plec capul, desi poate nu o voi face.
        Presa in Romania nu este presa. Este o punte unde se duc luptele de interese este un loc ideal unde se mai pot spala ceva lei sau chiar un mijloc de promovare a unei optiuni politice…
 
Conceptul de presa, in Romania, mai trebuie lucrat…coruptia este in floare…

No responses yet
Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)

Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X