Oct 22 2007

bucati… bucati de suflet

 

    Si te vinzi. Ieftin. Ca, deh, te-au apucat nabadaile si vrei sa te schimbi. Nu te poti da pe degeaba. Nu meriti atata josnicie si-atunci te vinzi primului cumparator dispus sa-ti adune bucatile si sa formeze un "tine". Un "tine" cu care sa te poti mandri alergand prin ploaie. (M-as plimba si eu azi, prin ploaie…daca n-ar fi atat de frig). Nu e nevoie de licitatie pentru ca oricum pornesti cu ideea ca nimeni nu te-ar cumpara, nu te-ar iubi, nu te-ar mangaia… Pornesti pe principiul "nu mai atrag pe nimeni" si-atunci te arunci cu capul inainte in bratele primului cumparator. Daca ai un gram de noroc si un instinct bun ai putea chiar sa nimeresti cumparatorul perfect care te-ar lua la suprapret numai de dragul de a te tine in brate. Si-atunci bucatile s-ar aduna inntr-un tine perfect. Si-atunci n-ai mai avea nevoie sa te vinzi. Pentru ca nu ai gasi cumparator care sa te merite.
    Si te vomiti. Te scoti din tine cu oracaieli si cu spasme ingrozitoare. Te scoti cu sughituri, cu ofuri, cu tipete. Te scuipi cu indarjirea unui golanas si te imprastii cu talpa cizmei. Te tarasti cateva drumuri prin oras, te speli cu ploaie pana dispari de tot. N-ar mai ramane decat amintirea spasmelor care odata cu trecerea zilelor va disparea. Si n-ai mai avea teama de-a visa si nici senzaria pregnanta de greata. Ar fi o goliciune care s-ar umple in bratele cumparatorului de mai sus.
    Si te spargi. Dai cu tine de pamant pana ce te spargi in milioane de bucati. Nu ti-ar fi dor pentru ca tot ce tine de suflet s-ar pisa  marunt-marunt si s-ar arunca in zari. Cioburi si bucati de amintiri ce ti-ar umple podeaua. Atunci covorul tau va fi un tine si te poti calca in picioare, desi nu cred ca ar mai fi o senzatie de triumf asupra ta. Calca-te cu tocuri cui sau cu bocanci 44 plini de noroi. Calca-te pana ce ti se dilata talpile si gafai. Priveste-te ostentativ in oglinda. Sparge-o! Apoi aspira-te si arunca-te-n cosul de gunoi. Cumparatorul va fi acolo sa goleasca cosul in palmele sale.
    Si te recapeti incet-incet. Schimbi principiile. "N-o fi dracu’ atat de negru!". Si incepi sa vezi lucrurile cu alti ochi. Scoti ochelarii de cal sau lentilele afumate si privesti.
   
 
 
 
   
   
   
   
   

No responses yet
Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)

Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X